Justitie legt Verisign onder antitrust-loep

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een antitrust-onderzoek begonnen naar softwareleverancier Verisign. Die producent van digitale certificaten voor webbrowsers heeft concurrent Thawte Consulting overgenomen.

Volgens analisten zijn de drie grote spelers in de markt voor digitale certificaten en browser-beveiligingssleutels Verisign, GTE Cybertrust en het Zuid-Afrikaanse Thawte. De kleinere leverancier Entrust had die laatstgenoemde firma willen overnemen, maar Verisign was zijn Amerikaanse concurrent vorige maand te snel af.
Vervolgens heeft Entrust begin deze maand bij de rechtbank een blokkering van die overname aangevraagd. De reden voor deze juridische actie is de vrees dat de bestaande overeenkomst tussen Entrust en Thawte in gevaar is nu Verisign het Zuid-Afrikaanse bedrijf in handen krijgt.
Verisign verzekerde de rechter en Entrust dat de bestaande overeenkomst ongewijzigd in stand zou blijven. De aanklacht werd dus afgewezen. Vervolgens was Entrust toch niet geheel tevreden over de gevolgen van de overname.
Volgens Verisign probeerde het bedrijf een slaatje te slaan uit de situatie door middels dreigen met Justitie een betere overeenkomst voor elkaar te krijgen. Entrust stelt echter dat er sprake is van monopolievorming. Justitie onderzoekt deze kwestie nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.