Europese PC-verkoop groeit minder snel

De verkoop van PC's aan het Europese bedrijfsleven maakte in het vierde kwartaal van 1999 een relatieve dip door. De PC-bestedingen van consumenten stegen daarentegen juist. Dit blijkt uit metingen van onderzoeksbureau IDC.

De PC-verkoop in Emea (Europa, Midden-Oosten en Afrika) steeg nog wel, maar slechts met 14,7 procent. Daarmee kwam het aantal verkochte PC's uit op elf miljoen stuks. In dezelfde periode het jaar daarvoor lag die groei nog op 15,6 procent.
Volgens IDC deed West-Europa het slechter dan bovengenoemd gemiddelde. In die subregio lag de groei op 13,4 procent. Voor het hele jaar 1999 heeft West-Europa echter toch goed gescoord met een gezonde groei van 17 procent, aldus IDC.
De relatieve dip in de PC-verkoop van het vierde kwartaal heeft vooral de grote leveranciers geraakt, stelt het onderzoeksbureau. De gunstige resultaten in de consumentenmarkt hebben dat maar ten dele gecompenseerd.
Compaq is nog altijd de grootste PC-leverancier in de Emea-markt, maar de concurrentie komt sterk op. In Groot-Brittannië heeft Compaq de eerste plaats heroverd op Dell, die de Britse toppositie in het derde kwartaal vorig jaar in handen kreeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable