Compuware eist schadevergoeding van Viasoft

De vrijage duurde ruim een half jaar, maar lijkt nu te eindigen in een ordinaire ruzie. Nadat de Amerikaanse softwareleveranciers Compuware en Viasoft vorige week bekend maakten dat de overname van Viasoft door Compuware niet door zou gaan, heeft het laatstgenoemde bedrijf bij de ander een schadeclaim ingediend van tien miljoen dollar.

Volgens Compuware zou Viasoft verschillende afspraken in de fusie-overeenkomst hebben geschonden.
Viasofts bestuursvoorzitter en ceo, Steven D. Whiteman, noemt de schadeclaim te gek voor woorden. "Er is geen enkele grond voor dergelijke beschuldigingen", stelt Whiteman. "Viasoft heeft zich keurig gehouden aan alle afspraken in de fusie-overeenkomst. Wij hopen dan ook dat Compuware deze blunder recht zet en verder afziet van dergelijke contraproductieve, kinderachtige acties. Viasoft zal als het nodig is actie ondernemen om de belangen van zijn aandeelhouders te beschermen. Bovendien zouden we de zaak onder de aandacht kunnen brengen van verschillende regelgevings- en handhavingsautoriteiten."
Compuware en Viasoft zijn in de Verenigde Staten respectievelijk de grootste en de op één na grootste leverancier van beheersoftware voor mainframes. Het Amerikaanse ministerie van Justitie was van plan een rechtszaak aan te spannen om het samengaan van de twee ondernemingen te verhinderen. De dreiging van die justitiële actie zorgde voor onzekerheid in de markt. Dat was, samen met de enorme juridische kosten die een dergelijke antitrustzaak met zich meebrengt, de belangrijkste reden om van de overname af te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable