Vodafone wil bod op Mannesmann verhogen

Vodafone is bereid het bod op Mannesmann te verhogen. Dan moeten de Duitsers wel hun verdediging opgeven en plaats nemen aan de onderhandelingstafel. Dit meldt The Financial Times.

Directeur Chris Gent van het Engelse Vodafone wilde niet kwijt hoever hij precies wil gaan. Hij gaf wel aan dat de verhoging bescheiden zal zijn en dat de aandeelhouders van Mannesmann 48,9 procent van de nieuwe entiteit controleren. Momenteel heeft het bod een waarde van meer dan driehonderd miljard gulden. De Engelse krant vermoedt dat Vodafone hier elf miljard gulden aan toevoegt.
De Duitse topman Klaus Esser houdt de deur naar de onderhandelingsruimte op een kier. Hij zei vanochtend dat hij bereid is met Vodafone te onderhandelen over een overname. Esser stelde hierbij wel de voorwaarde dat de aandeelhouders van Mannesmann 58,5 procent van de samengesmolten onderneming in handen houden. Gent noemde dit 'een brug te ver'.
De Europese Unie heeft inmiddels toegegeven dat de organisatie een onderzoek is begonnen naar de voorgenomen overname. Dit loopt tot 17 februari. Vodafone geeft in een document aan de EU aan dat het bedrijf verwacht eventuele bezwaren tegen de acquisitie weg te kunnen nemen. Mannesmann dringt aan op maatregelen als de overname doorgaat. Dit zou effect hebben op de aandelen van Vodafone. Een onderzoek van de EU richt zich met name op de Engelse markt. Een overname van Mannesmann geeft Vodafone ook controle over Orange, zijn grootste concurrent in Engeland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable