Sun sleutelt aan 'open source'-licentie

Sun Microsystems werkt aan verfijningen voor zijn 'semi-open source'-licentie. Die zogeheten Community Source License omvat onder meer de standaard uitvoering van Java en sinds vorige week ook Unix-variant Solaris 8.

Tijdens de lancering van dat besturingssysteem liet Pat Sueltz, software-president bij Sun, zich ontvallen dat het bedrijf werkt aan een herziening van die overkoepelende licentie. De voormalige IBM-topvrouw reageerde hiermee op de vraag of Sun niet te hoge verwachtingen koestert van de bijdrage van onafhankelijke software-ontwikkelaars aan het 'open source' Solaris.
De Community Source van Sun heeft al felle kritiek te verduren gehad vanwege het semi-open karakter van de voorwaarden. Alle aanpassingen mogen alleen met de wereld gedeeld worden indien dat via de Solaris-leverancier loopt. Dit is in de ogen van veel 'open source'-voorvechters een te gesloten model. Hetzelfde commentaar is al gegeven op de semi-open strategie van onder meer Apple en Netscape. "Wij werken nu aan het vereenvoudigen van onze Community Source-licentie en willen daar binnenkort mee naar buiten komen", aldus Sueltz. Zij verstrekte vooralsnog geen details over de wijzigingen en de verwachte onthulling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.