Uitgevers vallen voor Internet-scheiding

Grote uitgevers vallen in toenemende mate voor het opzetten van aparte Internet-divisies. De Amerikaanse uitgever van IT-bladen Ziff-Davis gaat zelfs zo ver dat hij zichzelf uiteindelijk wil onderbrengen in zijn ZDNet.

Die tak voor Internet-activiteiten wordt binnenkort afgestoten van moederbedrijf Ziff-Davis. Die uitgever heeft bijna al zijn divisies die niet met Internet bezig zijn verkocht.
De grootste, nog resterende activiteit is beursorganisator ZD Events, onder meer verantwoordelijk voor 's werelds bekendste computerbeurs Comdex. Ook die tak ligt nu in de verkoop. Zodra die operatie is afgerond, wil de uitgever opgenomen worden in het nieuwe ZDNet-bedrijf.
Analisten zijn niet verrast over deze plannen en juichen het zelfs in enige mate toe. Grote drijfveer is de aantrekkelijke beursmarkt voor Internet-bedrijven. De recente overname van Time Warner door America Online is een bewijs dat Internet-aandelen niet alleen maar 'geklopte lucht' zijn.
Overigens is ZDNet sinds maart vorig jaar al apart van het moederbedrijf genoteerd aan de financiële beurzen. De daaruit voortvloeiende kunstmatige aandelenkoers overtreft die van Ziff-Davis met flinke voorsprong.
Ondertussen wil ook de New York Times Corporation zijn Internet-tak afstoten en de beurs op brengen. Het concern verwacht met de beursgang van zijn Times Company Digital-tak minstens honderd miljoen dollar binnen te halen. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable