Kosten Internet-infrastructuur stijgen enorm

De kosten voor de uitbouw en het onderhoud van de Internet-infrastructuur zullen de komende drie jaar verviervoudigen. Daarmee komen de bestedingen aan basisapparatuur voor het Internet in 2003 uit op 1,5 biljard dollar.

Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau IDC en telecomleverancier Nortel Networks. Volgens hun gezamenlijke onderzoek overtreffen deze kosten over drie jaar zelfs de investeringen in elektronische handel.
Overigens zal de markt voor e-handel tegen die tijd wel een totale omzet van 2,8 biljard dollar genereren. Het elektronisch zakendoen tussen bedrijven zal per jaar 86 procent groeien om in 2003 1,3 biljard dollar om te zetten. Europa maakt de komende drie jaar een recordgroei van 118 procent door.
Op basis van deze cijfers concluderen IDC en Nortel dan ook dat Internet, inclusief e-handel, in 2003 de op twee na economische markt ter wereld vormt. De twee bedrijven onthulden deze conclusies op het World Economic Forum dat deze week plaatsvindt in Davos (Zwitserland). Op die bijeenkomst zijn diverse IT-opperhoofden aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable