Motorola en Psion preken EPOC in VS

Motorola en Psion hebben een ontwikkelpact gesloten om het Epoc-besturingssysteem voor mobiele apparaten te bevorderen. De twee bedrijven, respectievelijk Amerikaans en Brits, mikken hiermee vooral op de Amerikaanse markt.

In de Verenigde Staten moet Epoc het nog altijd afleggen tegen het Palm-besturingssysteem van 3Com-dochter Palm Computing. Epoc is oorspronkelijk ontwikkeld door Psion, maar de software is al langere tijd in handen van het Symbian-consortium.
Motorola is één van de leden van dat samenwerkingsverband van telecom- en chipfabrikanten. Analisten twijfelden tot op heden echter aan de verbintenis van de chipproducent aan Symbian, aangezien het bedrijf in december vorig jaar een overeenkomst met Palm sloot.
De samenwerking met Psion - die overigens een niet exclusief karakter heeft - gaat echter verder dan die met Palm. Motorola en Psion gaan samen mobiele Internet-apparaten ontwikkelen op basis van het Epoc OS. Die producten moeten rond midden volgend jaar op de markt verschijnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable