VS wetsvoorstel voor belastingvrij Internet

Twee Amerikaanse volksvertegenwoordigers, de republikeinse afgevaardigde Christopher Cox en de democratische senator Ron Wyden, willen een wetsvoorstel indienen waarmee het driejarige moratorium op belastingheffing op Internet-handel, dat loopt tot oktober 2001, wordt omgezet in een permanente variant.

Het gaat daarbij vooral om het definitief afschaffen van differentiële rechten, ofwel belastingen over bepaalde goederen of diensten.
De mededeling van Cox en Wyden komt op een moment dat een Congrescommissie - de Advisory Commission on Electronic Commerce - bezig is haar bevindingen in een eindrapport samen te voegen. Die commissie is in oktober 1998, bij het begin van het moratorium, samengesteld om de wildgroei van verschillende Internet-heffingen in de verschillende Amerikaanse staten te bestuderen en vervolgens met een advies te komen voor eenduidige belastingen en rechten. Het eindrapport van de commissie wordt in april verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable