Mannesmann bespreekt samenwerking met AOL

Mannesmann heeft de afgelopen dagen verschillende Internet-bedrijven benaderd voor een vergaande samenwerking. Het Duitse telecombedrijf heeft ook gesproken met AOL Europe, de joint venture van mediagroep Bertelsmann en America Online.

Mannesmann zoekt in de overnamestrijd tegen Vodafone naar mogelijkheden om de aandeelhouders ervan te overtuigen dat een zelfstandig voortbestaan de meest rooskleurige toekomst biedt.
Een samenwerking met AOL Europe loopt vooruit op de rol die mobiele telefoons gaan spelen in de ontwikkeling van Internet. Deze apparaten zullen in de toekomst toegang bieden tot het wereldwijde netwerk. AOL Europe kan de inhoud leveren aan de gebruikers van mobiele telefonie.
Het Engelse Vodafone heeft een bod uitgebracht met een waarde van ongeveer driehonderd miljard gulden op Mannesmann. Dit loopt af op 7 februari. Vooruitlopend op deze overname bereikt Vodafone al een akkoord met het Franse Vivendi over een joint venture. Beide bedrijven willen een Europees Webportaal opzetten. Eerder sprak Mannesmann als met Vivendi over een overname van dochter Cégétel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.