IBM wil databases intelligenter maken

De Westerse beschaving is ondenkbaar zonder relationele databases, meent Bruce Lindsay van IBM. Desalniettemin valt er nog heel wat te verbeteren aan de digitale kaartenbakken.

Temeer daar, zo bleek uit zijn woorden, je er niet vanuit moet gaan dat een bedrijf het bij één database laat. De meeste ondernemingen hebben meerdere databases en nog wel van verschillende leveranciers ook. IBM wil technologie bieden waarbij het mogelijk is op tal van plaatsen data op te slaan, en deze vanaf één plek te beheren. De nieuwste versie van Big Blue's database DB2 Universal Database (UDB) moet die mogelijkheid in zich hebben. Naar verwachting komt het product deze zomer op de markt.
Ondernemingen zijn niet meer geïnteresseerd in een database (zo zij dat ooit al waren), maar in een platform dat helpt bedrijfsproblemen op te lossen. Hiertoe moeten databases wel intelligenter worden. Dat gaat IBM maken. Dit platform wordt Websphere DB2 UDB. Onduidelijk is nog of de bedrijfslogica wordt ingebakken in de applicatieserver of in de database.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable