IBM helpt Novell tegen MS Active Directory

Novell heeft IBM aan zijn zijde gekregen bij de vroege aanval op Microsofts aanstaande Active Directory. Deze programmatuur voor het beheren van onder meer gebruikersprofielen, applicatie-rechten en netwerkapparaten biedt volgens Novell geen meerwaarde omdat de software alleen draait op Windows-besturingssystemen.

Dit beweerde Novell al enige tijd, maar het wordt daarin nu bijgestaan door IBM. Tony Occleshaw, marketingmanager voor de Europese software-divisie van de computerleverancier, zegt dat de benadering van Active Directory te egocentrisch is. "Microsoft biedt alleen directory-diensten voor zijn eigen platforms. Dat lost in wezen niet de problemen op die klanten hebben in heterogene IT-omgevingen."
IBM Europa heeft dan ook een samenwerking opgezet met Novell om diens Directory Services (NDS) te leveren bij het eigen Websphere-ontwikkelpakket voor Internet-applicaties. Daarnaast stemmen de twee het Netware-besturingssysteem van Novell en de Netfinity-Intel-servers van IBM op elkaar af. De partners bieden in Europa ondersteuning voor de wederzijdse producten en willen deze samenwerking op termijn uitbreiden naar wereldwijd niveau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable