Be lanceert besturingssysteem voor Internet

Be, het softwarebedrijf dat tien jaar geleden is opgericht door de voormalige Apple-topman Jean-Louis Gassee, lanceert een besturingssysteem dat zich met name richt op de kansrijke markt van de Internet-toepassingen.

In die markt is namelijk geen sprake van Wintel-dominantie, ofwel Microsofts Windows draaiend op apparatuur met Intels processoren. Deskundigen verwachten dat een dergelijke dominantie ook in de toekomst erg onwaarschijnlijk blijft.
Het nieuwe besturingssysteem had tot voor kort de codenaam Stinger, maar wordt nu op de markt gebracht onder de naam BeIA. Volgens de ontwikkelaars stelt het nieuwe systeem de gebruiker in staat om Internet-toepassingen op een zeer eenvoudige manier te benaderen, net als een videorecorder of een CD-speler. Het systeem is compatibel met erkende Internet-toepassingen als die van Realnetworks (zoals Realaudio) en Macromedia (zoals Shockwave Flash). Bij de ontwikkeling van BeIA heeft Be bovendien samengewerkt met Intel, zodat het besturingssysteem geoptimaliseerd is voor het draaien op Intels Celeron- en Pentium III-processoren.
De onderneming meldt verder dat het besturingssysteem een kleine omvang heeft. Met andere woorden: de software vergt weinig geheugen of opslagruimte. Dat gaat volgens Be niet ten koste van de capaciteit. Het systeem heeft geen moeite metmedia-rich content.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable