Apple vermijdt eigendomsprobleem iTools

Apple heeft de voorwaarden voor zijn nieuwe Internet-dienst iTools gewijzigd. Dit naar aanleiding van onrust onder Mac-gebruikers over de vraag wiens eigendom het materiaal is dat gebruikers via iTools online kunnen zetten.

De Macintosh-fabrikant biedt zijn klanten de mogelijkheid eigen webpagina's en bestanden te huisvesten op zijn website. De vrees ontstond echter dat Apple het online geplaatste materiaal, bijvoorbeeld persoonlijke foto's of originele ideeën voor websites, zou kunnen gebruiken voor eigen doeleinden.
Volgens de oorspronkelijke gebruiksvoorwaarden voor iTools was dit mogelijk. Bezorgde gebruikers begonnen dan ook een Internet-campagne om tegen deze mogelijkheid van misbruik te protesteren. Apple heeft snel gereageerd en zijn iTools-licentie aangepast.
Vorig jaar speelde een soortgelijke kwestie toen webportaal Yahoo de Internet-gemeenschap Geocities overnam. Die laatstgenoemde onderneming biedt gebruikers gratis schijfruimte voor hun webpagina's.
De overname door Yahoo introduceerde nieuwe gebruiksvoorwaarden, die de eigenaar het recht gaven de op zijn servers aanwezige informatie, ideeën en bestanden naar eigen goeddunken te gebruiken. Ook Yahoo paste na het oplaaien van protesten zijn voorwaarden aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable