Kabelbedrijf Casema staat in etalage

Kabelbedrijf Casema staat te koop. Een van de mogelijke kopers is UPC, die in 2002 de overname van Casema aan zich voorbij zag gaan vanwege mededingingsproblemen.

Twee miljard euro is volgens een woordvoerder van Casema geen gekke prijs voor het bedrijf. Mocht het niet tot een verkoop komen, dan overweegt de kabelmaatschappij een fusie of herfinanciering. "De eigenaren van het bedrijf kijken naar de toekomst van Casema, omdat deze investeerders op den duur de winst willen hebben", aldus de woordvoerder.

Casema is in handen van de investeringsmaatschappijen Carlyle, Providence en GMT Communciations Partners, die het bedrijf in 2002 van France Télécom voor 665 miljoen euro overnamen. De investeerders bekijken drie mogelijkheden: Allereerst wordt geken of Casema verkocht kan worden aan een andere kabelmaatschappij. Daarnaast is een fusie met een ander bedrijf zoals Essent of UPC mogelijk. Dit levert nu geen mededingingsproblemen meer op, omdat de marktverhoudingen zijn veranderd. Mocht niemand Casema willen of kunnen kopen, dan wil Carlyle zijn aandeel in het bedrijf (40 procent) misschien verkopen. Providence heeft aangegeven zijn aandeel wel te willen uitbreiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-18T10:05:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.