KPMG bekijkt voor e-handel alleen Win 2000

Kpmg kiest voor Windows 2000. Een nieuw bedrijfsonderdeel, waarin het adviesbureau zijn wereldwijde praktijken op het gebied van elektronische handel gaat bundelen, maakt alleen nog maar gebruik van dit besturingssysteem en andere Microsoft-producten.

Microsoft Dot.com, zoals het nieuwe Kpmg-onderdeel zal heten, adviseert nog slechts in en voor systemen die gebaseerd zijn op Windows 2000, Windows 2000 DNA en volgende versies van Microsoft Exchange en SQL Server-database. Het nieuwe besturingssysteem Windows 2000 van Microsoft komt volgende week voor gebruikers beschikbaar.
Klanten die willen vasthouden aan programmatuur van bijvoorbeeld Oracle of Unix, zijn veroordeeld tot één van de zes bestaande Kpmg-adviesgroepen, die sectorgewijs zijn ingericht.
Volgens David Boker, directeur ontwikkeling van Microsoft Dot.com, kan zijn staf sneller projecten realiseren omdat het niet langer nodig is verschillende technologieën, zoals Suns Solaris of Oracle's database, te vergelijken met de Microsoft-producten. "Dit is echt iets voor de klant die zich puur richt op Microsoft", aldus Boker.
Voor Microsoft Dot.com zullen in de Verenigde Staten naar verwachting 450 nieuwe medewerkers worden aangetrokken en getraind. Ook in Groot-Brittannië, Australië en Canada wil Kpmg de Windows-adviespraktijk binnenkort lanceren.
De stap van Kpmg geeft Windows 2000 verder de wind in de zeilen. Onderzoeksbureau Netcraft concludeerde in zijn Web Server Operating System Survey afgelopen maand, dat Windows 2000 al op meer dan tienduizend Internet-pagina's gebruikt wordt, van de bijna één miljard die het onderzocht overigens.
Ondanks alle ophef over Win 2000 komt het gebruik overigens waarschijnlijk langzaam op gang. Gartner Group adviseert niet over te stappen. Het licentiemodel verplicht de gebruiker in feite iedere drie jaar een opwaardering te kopen. Ook op de technische eigenschappen is kritiek. Microsoft werkt naar verluidt al aan een servicepakket voor reparatie van programmafouten. Onderzoeksbureau Evans Marketing Services vroeg vierhonderd grote Amerikaanse bedrijven naar hun plannen. Twee van de drie softwaremanagers wil nog een jaar wachten met het aanpassen van de applicaties. Eén op de drie is helemaal niet van plan applicaties aan te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable