Europa blijft flink geld aan ICT uitgeven

De angst voor het Jaar-2000-probleem heeft nauwelijks invloed gehad op het bedrag dat in Europa, Midden-Oosten en Afrika is besteed aan producten voor informatie- en communicatietechnologie.

Integendeel, factoren als elektronische handel, systemen voor klantrelatiebeheer, het Internet en WAP-apparatuur stuwen de bestedingen het komende jaar flink op. Deze verwachting heeft onderzoeksbureau IDC neergelegd in zijn EMEA Black Book 2000.
IDC verwacht een bestedingsgroei dit jaar van 9,6 procent, slechts een fractie minder dan de 9,7 procent in 1999 en tien procent in 1998. In 2003 komt het aantal op 11 procent.
West-Europa blijft in de EMEA-regio voor 91 procent verantwoordelijk van alle uitgaven. Dit patroon zal voorlopig niet wijzigen. Het lopende jaar groeien de bestedingen in dit werelddeel naar verwachting met veertien procent.
Onderzoeker Stephen Minton, die het rapport heeft opgesteld, wijst erop dat de verkoop van hardware in een dalletje heeft gezeten, maar dat de dienstensector flink verdient. "Als een leverancier het moeilijk heeft, omdat de hardwareverkoop achterblijft, moet hij zich afvragen waarom zijn services niet groeien met een percentage dat die achterstand compenseert. Iedereen weet dat de marges op hardware slinken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable