Uitgeklede PC's dit jaar op de markt

Eind april, zo verluidt het in HP-kringen, komt Hewlett-Packard met zijn ePC op de markt. Dit apparaat is een uitgeklede PC die goedkoper en kleiner is dan de gangbare bureaucomputers en daardoor aantrekkelijker om een rol te spelen in elektronische handel.

HP heeft nog geen prijs genoemd van zijn ePC, maar naar verwachting kost het apparaat rond de duizend gulden. Er zit geen floppy-drive in (net zoals bij de iMacs en de Powermacs), maar een cd- of dvd-drive is optioneel.
Hoewel het nog de vraag is of het bedrijfsleven zit te wachten op de uitgeklede PC (eerdere pogingen met thin clients brachten niet het succes dat ervan werd verwacht), storten Compaq, IBM en HP zich vol overgave op deze (al dan niet bestaande) markt. Compaq heeft het spits afgebeten met zijn iPaq die eind januari al op de markt kwam. HP volgt eind april, in elk geval voor Big Blue met zijn 'Stardust' in de winkel komt, zo meldde een woordvoerder van HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.