Beter te wachten op goed personeel

Eckhard Pfeiffer, die in april 1999 werd ontslagen als directeur van Compaq op een moment dat de onderneming mooie cijfers presenteerde, geeft tegenwoordig advies aan managers van jonge bedrijfjes.

Een raadgeving die hij zelf als uiterst belangrijk acht: neem alleen de beste kandidaten voor een bepaalde functie aan, zelfs als het moeilijk is goede mensen te vinden. "Ongeschikte mensen aannemen uit noodzaak en vervolgens die beslissing later weer recht zetten, kost meer energie dan nog even drie maanden wachten en topmensen binnen te halen", zegt Pfeiffer in een interview in het Duitse Computerwoche. Het is de eerste keer sinds zijn ontslag dat hij weer in de pers optreedt.
Uit het interview blijkt dat de gebeurtenissen in april 1999 een traumatische ervaring zijn voor de vroegere Compaq-topman. Hij is vooral gebeten op Ben Rosen, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de computerfabrikant. "Rosen heeft Compaq met zijn beslissing ernstig benadeeld, vooral als het gaat om het vertrouwen dat de onderneming naar de wereld uitstraalt. Je moet niet vergeten dat Compaq zaken heeft bereikt die voor onmogelijk werden gehouden. Dat gaat op voor marktgroei, marktleiderschap en toekomststrategie. Rosen is het daar altijd mee eens geweest. Maar toen een paar dingetjes ons kwetsbaar maakte voor kritiek van Wall Street, is Rosen door de knieën gegaan." Echt duidelijk over de werkelijke redenen voor ontslag is Pfeiffer niet. Hij weet wel te vertellen dat de aankoop van Digital Equipment niet de oorzaak is geweest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable