VS en EU: Internet-criminelen snel aanpakken

Zowel de VS als Europa willen vaart maken bij de aanpak van 'cybercriminaliteit'. De Amerikaanse president Clinton wil deze week nog om de tafel gaan zitten met e-handelssites, Internet-aanbieders, webportalen, Internet-beveiligingsbedrijven en ontwikkelaars van netwerk-hardware en -software.

Doel van de ontmoeting is het voorkomen van computeraanvallen zoals die van vorige week, toen onder andere de websites van Yahoo, eBay, Amazon en CNN enige tijd plat lagen.
Ook de Europese Commissie onderzoekt hoe de Internet-criminaliteit kan worden aangepakt. Hoewel de plannen nog in een zeer pril stadium verkeren, lijkt de Commissie te kiezen voor een tweesporenbeleid: enerzijds gericht op de handhavers, die meer middelen en kennis moeten krijgen om de criminaliteit aan te pakken, anderzijds op de burgers, die meer op hun tellen moeten passen. Dat laatste hoopt de EC te bereiken door meer en betere voorlichting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable