Lotus onthult meer details over Raven

Lotus Development levert twee nieuwe applicaties bij zijn aanstaande serversoftware voor kennisbeheer. De IBM-dochter brengt die langbeloofde programmatuur, codenaam Raven, waarschijnlijk rond het midden van dit jaar uit.

De twee nieuwe programma's die Raven zullen begeleiden, zijn gebaseerd op specifieke bedrijfsprocessen. De eerste, genaamd Rapid Response, identificeert problemen in bijvoorbeeld een productie-omgeving zodra die de kop op steken. Vervolgens waarschuwt de applicatie het aangewezen personeel en verbindt het die werknemers met elkaar in een virtueel kantoor.
De tweede nieuwe toepassing, Competitor Intelligence geheten, voert analyses uit op het marktgedrag van concurrerende bedrijven. Dat moet informatie opleveren waarmee de gebruiker zijn competitie de loef kan afsteken.
Lotus hoopt met het fenomeen kennisbeheer - en de daarvoor ontwikkelde Raven-software - een reeks nieuwe gebruikers aan te trekken. Die verse klanten komen voornamelijk uit de industriesectoren voor dienstverlening, consultancy, financiën en overheid.
Veel van de beloofde functionaliteit in Raven is ook verkrijgbaar in andere software, maar Lotus zegt dat de toegevoegde waarde zit in het koppelen van die technologieën. Voorbeelden van reeds beschikbare mogelijkheden zijn het gestructureerd opslaan van data naar inhoud en het catalogiseren van informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable