Inprise/Borland stoot Interbase-databank af

Inprise/Borland, dat sinds kort in handen is van Corel, wil zijn Interbase-databank onderbrengen in een zelfstandig bedrijf. De overgenomen softwareleverancier werkt daarvoor samen met enkele nog onbekende kapitaalverschaffers.

"Door het combineren van de Interbase-technologie met een ervaren managementteam in de vruchtbare omgeving van een jong, beginnend bedrijf geven we gebruikers de mogelijkheid de kracht van deze klasse-databank in te zetten voor meerdere platformen", jubelt tijdelijk president Dale Fuller.
Zijn bedrijf, dat overgaat in handen van Corel, investeert een deel van het benodigde kapitaal voor de verzelfstandiging. Dat geld put Inprise/Borland uit een eigen fonds van zestig miljoen dollar dat het vorige maand heeft opgezet om jonge bedrijven te stimuleren.
Het nieuwe bedrijfje komt onder leiding te staan van Ann Harrison, die één van de oprichters is van het oorspronkelijke Interbase. Die databankleverancier is enkele jaren terug overgenomen door Borland.
Dit afstoten van de databankprogrammatuur is de zoveelste afslankoperatie in de geschiedenis van Inprise/Borland. Die leverancier van ontwikkelhulpmiddelen heeft echter veel van de afgestoten divisies recentelijk weer in zich opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable