Compaq motiveert personeel via opties

Compaq biedt al zijn werknemers een optieregeling. Dit maakte topman Michael Capellas deze maand bekend. De regeling is direct ingegaan en geldt ook voor de ongeveer veertienhonderd werknemers in Nederland.

Capellas verwacht dat deze secundaire arbeidsvoorwaarde despirit of innovation, de motivatie voor innovatie, binnen de hardwareleverancier aanmoedigt. Maar dat is niet de enige reden. Capellas heeft zeer waarschijnlijk de bijbedoeling zijn onderneming te beschermen tegen de aanvallen van dotcom-bedrijven. Deze trachten werknemers van de 'traditionele' bedrijven te lokken met lucratieve aandelenpakketten.
Een woordvoerster van Compaq Nederland geeft aan dat de regeling positief is ontvangen door de werknemers. Het pakket zal de betrokkenheid van het personeel bij het bedrijf vergroten. De woordvoerster geeft aan dat Compaq tevens tal van andere maatregelen neemt om de werknemers te binden. Open communicatie, waarbij inloopsessies en bijeenkomsten de kernactiviteiten vormen, speelt hierbij een voorname rol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable