Integratie bedrijfsprocessen trend voor 2000

Op de Cebit, die morgen begint in Hannover, demonstreert het Amerikaanse e-handelsbedrijf Sterling Commerce het pakket Gentran:Catalyst. Dit is een aanvulling op de software voor bpi (business proces integratie).

Met deze software kunnen ondernemingen hun bedrijfsprocessen integreren, ongeacht of deze zich afspelen binnen een bedrijf of over een keten van bedrijven.
Dave Robinson, vice-president Europa van Sterling Commerce: "Tot voor kort werden edi (electronic data interchange), eai (enterprise application integration) en webintegratie als gescheiden werelden gezien. Bedrijven die willen samenwerken, ontdekken dat ze bedrijfsprocessen met elkaar moeten verbinden." Grotendeels gebeurt data-uitwisseling en de integratie van bedrijfsprocessen met erp-systemen en oplossingen voor scm (supply chain management). Als echter een keten van bedrijven de bedrijfsprocessen wil integreren, schieten conventionele systemen tekort.
Vooral grote bedrijven die zaken willen doen met nieuwe toeleveranciers zijn gedwongen hun bedrijfsproces toegankelijk te maken voor die partners. Die partners verschillen enorm. kleinere organisaties werken vaak via het web. Grote bedrijven werken meer en meer gestandaardiseerd via edi of eai. Robinson: "Als een bedrijf contracten wil sluiten met nieuwe toeleveranciers en afnemers, moet het met hen informatie uitwisselen. Het zou ideaal zijn de bedrijfsprocessen met elkaar te verbinden viabusiness proces integratie."
Robinsons definitie van bpi lijkt vooral ingegeven door marketing. Immers, integratie van bedrijfsprocessen gebeurt nu al op diverse manieren, zoals met erp en scm. Toch moeten we het begrip bpi serieus nemen, zo stelt Ken Vollmer, analist van de Giga Information Group. Hij voorspelt dat bpi de eerste belangrijke IT-trend van deze eeuw wordt. In een rapport hierover stelt hij dat veel bedrijven het vorige decennium hebben gebruikt voor integratie van hun bedrijfsprocessen, via erp of scm. "Maar als ze hun systeem bijvoorbeeld willen koppelen met nieuwe toeleveranciers, raken ze in de problemen." Vollmer voorspelt dat het bpi-model binnen drie jaar furore zal maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable