E-handel in obligaties opzettelijk gestoord

Het grootste systeem voor elektronische handel in overheidsobligaties is eind vorige week ernstig gestoord. Euromts, zoals het systeem heet, ontving van twee van de 24 lidbanken miljoenen onechte prijsopgaven zonder de normaal daaraan gekoppelde afhandeling.

Daardoor raakte het systeem overbelast en de handel vetraagd. Volgens Euromts is het bekend welke twee banken de afzenders van de ongevraagde mail zijn, en van één daarvan is het wellicht een fout en geen boze opzet. Euromts dreigt nu de namen van de banken bekend te maken.
Enkele van de banken zijn bezig een soortgelijk, maar concurrerend systeem op te zetten. Deelnemers aan het systeem zijn onder meer de investeringsbanken Goldman Sachs, de aloude JP Morgan, Lehman Brothers en Morgan Stanley. Via Euromts wordt al een derde van de handel in Europese overheidsobligaties, inclusief Euro-bonds, afgewerkt en volgens de Financial Times ligt de dagomzet op 14 miljard dollar. Concurrenten die al in de coulissen staan, zijn onder meer Cantor eSpeed en Brokersech, opgezet door twaalf banken waarvan er een flink aantal ook lid is van Euromts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.