Zweden heeft de Verenigde Staten ingehaald

Op de Informatie Samenleving Index (ISI) van IDC/World Times staat Zweden op de eerste plaats. Daarmee moeten de Verenigde Staten voor het eerst een ander land laten voorgaan. De analisten schrijven het succes van Zweden toe aan hun 'Employee Purchase Scheme', te vergelijken met een PC-privé-project.

Op het vlak van computerinfrastructuur staan de VS nog steeds bovenaan, maar de zwakke sociale infrastructuur van de Amerikanen maakt dat de Noord-Europeanen met de eer gaan strijken.
De ISI 2000 laat overigens zien dat de cumulatieve, wereldwijde score met 7,17 procent is gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. De index laat zien in hoeverre een land in staat is om informatie te verwerken en door te groeien naar een informatiemaatschappij. Het is een aanvulling op het begrip bruto nationaal product, dat de economische waarde van een samenleving in cijfers probeert te vangen.
"De Internetinfrastructuur blijft de belangrijkste drijfveer voor groei binnen een informatiesamenleving", zegt Stephanie Hutchinson, senior analist bij IDC. "In ogenschouw nemend dat het Internetgebruik de afgelopen jaren drastisch is gestegen, is het zeer begrijpelijk dat de tweede fase van Internet, elektronische handel, sterk toeneemt."
De ISI is bedoeld voor overheidsambtenaren, beleidsmakers en ICT-bedrijven die wereldwijd opereren. De studie laat zien dat een politiek, zoals die in Zweden, direct gevolgen heeft op de index.
"Een goede penetratie van PC's in een samenleving garandeert nog geen sterke, digitale economie", aldus Matt Toolan van IDC. "Integendeel, het gaat om een sterke verwevenheid van alle infrastructuren: computer, Internet, informatie en sociaal. Zweden begrijpt deze gebalanceerde aanpak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable