Portemonnee maakt zelf geld over via bank

Een portemonnee die zelf draadloos contact opneemt met de bank om een geldtransactie te volvoeren, een plaatsbepalingssysteem ter grootte van een sleutelhanger en een slimme, mobiele telefoon die ingebouwd is in een aktentas.

Deze gadgets waren te bewonderen op de Symbian Developer Conference deze week in het Californische Santa Clara. Symbian-directeur Colly Myers kondigde aan dat binnen een paar jaar Internettoegang zelfs mogelijk is via apparatuur die in kleding is ingebouwd.
Symbian is een samenwerkingsverband van topfabrikanten van mobiele telefoons en handpalmcomputers zoals die van Psion. De groep probeert het besturingssysteem Epoc tot standaard verheven te krijgen. Over dat besturingssysteem bestaan nog enkele twijfels. Het mag zo zijn dat apparatuur steeds kleiner wordt en immer slimmer, maar de vraag is nog of het OS wel betrouwbaar genoeg is. Welnu, tijdens de conferentie heeft Symbian beloofd dat het besturingssysteem zo wordt ingericht dat, als eenmaal een transactie in werking is gezet, deze wordt afgerond ook al wordt gedurende de transactie de verbinding verbroken.
Zo'n GPS-sleutelhanger kan, terwijl de eigenaar door de stad loopt, berichten melden als aanbiedingen van een winkel die in de buurt is. De vraag is of iemand daarop zit te wachten, maar technisch is het mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.