Uitgevers vormen pact tegen netpiraterij

Meer dan 35 van de belangrijkste media-organisaties in de Verenigde Staten hebben de handen ineen geslagen tegen netpiraten: mensen die gratis muziek, beeld, films en dergelijke op het net zetten of cd's kopiëren.

De Copyright Assembly, zoals de groep heet, omvat uitgeverijen op het vlak van muziek, film, software, televisie en Internet. Voorzitter is Jack Velenti, directeur van Motion Picture Association of America.
Valenti wijst erop dat de uitgevers miljoen guldens hebben geïnvesteerd in informatie op Internet en dat zij verantwoordelijk zijn voor miljarden exportdollars in de VS. "Het Internet is de toekomst, maar terwijl legitieme ondernemingen op het digitale podium verschijnen en zich er proberen te vestigen, zijn er al tal van illegale indringers die zich nu op Internet in de hemel wanen."
Valenti sprak op een hoorzitting van het Amerikaanse congres, bedoeld om te bepalen of Internet Service Providers moeten worden onderworpen aan dezelfde strakke regels als zendgemachtigden via kabel, satelliet of ether. Valenti is voorstander van zelfregulering en drong aan op een afwachtende houding bij het Congres.
Bij de Copyright Assembly zitten klinkende namen als ABC, CBS, Fox, NBC. MGM, EMI, Paramount, Sony, Disney, Universal, the Association of American Publishers, the Writer's Guild of America en the Interactive Digital Software Association.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable