Onenigheid vrijgeven broncode bij Microsoft

Het lijkt erop, zo meldt Computerwire, dat er een strijd is losgebrand in de hoogste regionen van Microsoft over het al dan niet vrijgeven van de broncode van Windows. Bill Gates zou de broncode wel willen loslaten, waardoor andere softwaremakers hun eigen versies van Windows op de markt kunnen brengen.

Gates wil dit om een eind te maken aan de langlopende rechtszaak tegen Microsoft in verband met vermeende monopolistische praktijken.
Jim Allchin, group vice president platforms division, daarentegen gaf af op het open broncode-model tijdens de presentatie van Windows 2000 in San Francisco. "Dat model is niet erg goed als je innovatief wilt zijn. Het is wel geschikt voor de kopieermodus", zei hij. Allchin verdedigt de huidige methode van Windowsontwikkeling, waarbij de code gecontroleerd wordt gegeven aan een grote, maar selecte, groep ontwikkelaars buiten de eigen onderneming. "Als je bij Microsoft komt kijken, zul je zien hoeveel code wij ter beschikking stellen aan ontwikkelaars. Het is gewoon een andere vorm van open broncode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable