IT internationaler dankzij 2000-probleem

Het millennium-probleem, dat de IT-wereld vooral het afgelopen jaar behoorlijk in zijn greep had, mag achteraf worden gezien als een zegen. Dat is de belangrijkste conclusie in het eindrapport van het International Y2K Co-operation Centre (IY2KCC).

Dit is een orgaan dat door de Verenigde Naties is opgericht voor de coördinatie van internationale methoden van aanpak van de millennium-bug. Dankzij het 2000-probleem heeft de internationalisering van de IT een enorme oppepper gekregen, zo blijkt uit het rapport.
Volgens de commissie hebben veel landen het probleem op een effectieve en efficiënte manier kunnen aanpakken, omdat zij goed lering hebben getrokken uit de ervaringen in andere landen.
Bovendien was het een goede zaak dat bedrijven en overheden door de millennium-bug werden gedwongen om hun gehele automatiserings- en computersystemen eens goed tegen het licht te houden. Dat heeft geleid tot inhoudelijke en technische verbeteringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable