Tegenslag voor Microsoft in Europese antitrustzaak

Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat concurrent Novell geen documenten aan de EC hoeft te overhandigen. Microsoft had Novell hiervoor gedagvaard.

“Akkoord gaan met de dagvaardiging van Novell door Microsoft zou het ontduiken en ondermijnen van de Europese wet betekenen”, aldus rechter Mark Wolf.

De softwaregigant vroeg vorige maand het Amerikaanse gerechtshof concurrenten te dwingen documenten vrijgegeven die met de Europese anti-trustzaak te maken hebben. Een rechter in Californië heeft de verzoeken voor documenten van Sun Mircosystems en Oracle al afgekeurd. Een rechter in New York moet nog beslissen of Microsoft wel documenten krijgt van IBM.

Volgende week staan de Europese Commissie en Microsoft opnieuw tegenover elkaar tijdens een nieuwe hoorzitting. De Europese Commissie eist van Microsoft dat het naar zijn concurrenten meer openheid geeft over de werking van zijn serversoftware.

In december liet de Commissie nog weten niet overtuigd te zijn van de inspanningen die Microsoft heeft gedaan om aan het vonnis uit maart 2004 te voldoen. Als de Commissie na de hoorzitting besluit dat Microsoft nog niet genoeg informatie heeft gegeven, dan riskeert het bedrijf een boete van 2 miljoen euro per dag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-19T10:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.