Intel koopt Rambus-steun van Infineon

Intel neemt voor 250 miljoen dollar deel in de Duitse geheugenfabrikant Infineon Technologies. De twee bedrijven gaan samen toekomstige dram-chips ontwikkelen, wat opvallend genoeg ook de Rambus-technologie omvat.

Siemens-dochter Infineon wil zijn productiecapaciteit voor dram-chips en -modules te verhogen. Het belooft hierbij de dram-technologie van Rambus te ondersteunen, die de officiële voorkeur van Intel geniet. Die chipfabrikant wil zich er zo van verzekeren dat Infineons producten aansluiten bij zijn eigen aanbod aan chipsets en processoren.
De twee chipfabrikanten zullen ook ontwikkelplannen delen. Overigens werkten Intel en Infineon al samen in de Dram Alliantie, een samenwerkingsverband waar ook Samsung Electronics, Hyundai Microelectronics, Micron Technology en de joint venture Nec Hitachi Memory in deelnemen.
De Alliantie ontwikkelt de volgende generatie dram-chips, ter vervanging van de aanstaande geheugenarchitectuur Double Data Rate 2 (DDR-2), die tussen 2002 en 2003 moet uitkomen. Die volgende generatie DDR Dram moet rond 2004 gereed zijn.
De oprichting van de Alliantie eind 1999 versterkte de twijfels over het door Intel gesteunde Rambus-geheugentype. Chipfabrikant Rambus zelf zit namelijk niet in de alliantie, wat voer gaf aan de vermoedens dat Intel onder druk van het gebrek aan succes van dat geheugentype ertoe neigt zijn kaarten op andere technologie te zetten. Wel heeft de processorreus nu een Rambus-medestander gevonden in de Siemens-dochter.
Infineon, dat voorheen Siemens Semiconductor was, gaat op 13 maart naar de beurs in Frankfurt. Het kan met de financiële injectie van Intel erbij rekenen op ongeveer achthonderd miljoen Duitse mark aan kapitaal. De marktwaarde van het bedrijf wordt na de beursgang geschat op vijf- tot zes miljard euro.
Het gaat hier in omvang om de tweede grootste beursgang in de Duitse beursgeschiedenis. De aandelen zullen ook op de beurs in New York verhandeld worden. Deutsche Bank en Goldman Sachs zijn de begeleidende banken. Het geld zal voornamelijk gebruikt worden om de schuld aan moederbedrijf Siemens af te betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable