Schröder: Duitsland wil toppositie in IT

Bij de opening van de Cebit 2000 in Hannover maakte kanselier Schröder duidelijk dat Duitsland een toppositie wenst in de IT. Duitsland is bereid voor buitenlandse specialisten een ruimere visumpolitiek op te zetten naar het voorbeeld van de VS.

Volgens schattingen van de Duitse van werkgeversorganisatie bestaan er momenteel 75 duizend vacatures in de IT-sector. Het bedrijfsleven wenst dat de regering nu de grenzen opent voor ten minste dertigduizend buitenlandse specialisten. De kanselier is bereid dat toe te staan als de sector meer moeite steekt in opleiding van werklozen.
Bovendien wil de regering het aantal huishoudens met Internet opvijzelen van een magere 14 procent naar maar liefst 40 procent in 2005. De recente aankondiging van een vast bedrag voor telefoongebruik door Deutsche Telekom is een belangrijke horde die eerst genomen moest worden. De verkoop in Duitsland van computers en mobiele telefoons met Internet-aansluiting zal 220 miljard gulden bedragen. Een groei naar driehonderd miljard binnen vijf jaar wordt reëel geacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable