Op de Cebit staat 'mobiel' centraal

De vandaag begonnen grootste automatiseringsbeurs ter wereld, de Cebit in Hannover, concentreert zich vrijwel geheel op 'mobiel' - zowel wat betreft apparatuur als op het gebied van programma's.

Microsoft biedt een draagbare versie van Internet Explorer. Xybernaut komt met een collectie 'virtuele gewaden'. Koploper wat betreft noviteiten is WAP (Wireless Application Protocol). De Cebit verwacht zevenhonderdduizend bezoekers voor de 7800 standhouders uit zestig landen.
Van Sharp is een handcomputer met ingebouwde digitale camera, de PC Pro HC-7000, draaiend onder Windows CE met een 7 inch aanraakscherm, 148 MHz chip en 32 MB ram, en 350 duizend pixels voor de camera. De nieuwe digitale Sharp videocamera Viewcam VN-EZ5 heeft 320 bij 240 beeldpunten en kan 120 minuten beeld kwijt op een smartcard, met Mpeg4 of MS Streaming ASF. Een directe aansluiting op USB, card-slot of AV-ingang is ook mogelijk.
Een van de andere draagbare nouveautés die in de Verenigde Staten tijdens de Cebit op de markt komt, is de Palm Pilot IIIc met kleurenscherm. Dit apparaat is vrij goed ontvangen door de markt. Eerder dit jaar, bij de introductie van concurrent Windows CE in kleur, stelde Palm nog dat kleur geen zin had voor pda's (personal digital assistants). De IIIc heeft een 20MHz kern, 8 MB opslag en een l-ion batterij die het twee weken moet kunnen volhouden. Het scherm biedt 256 kleuren en is van het actieve matrix TFT type. Er is ook een nieuw besturingssysteem aan boord. Dit apparaat kost in de VS 449 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable