Symbian komt met prototypes 'handcomputers'

Symbian komt met prototypes voor drie apparaten voor draadloze communicatie. Het consortium verwacht daarmee producenten van handcomputers en mobiele telefoons te kunnen bewegen in de richting van standaardisatie van besturingssystemen.

Dat zou problemen met de communicatie tussen verschillende apparaten uit de wereld moeten helpen.
Symbian, het consortium van Nokia, Motorola, Ericsson, Matsushita en Psion, maakte dat gisteren bekend op een bijeenkomst ter introductie van de technologiebeurs Cebit in Hannover. De partners in Symbian zullen naar verwachting zeker de techniek overnemen. Het initiatief, onder de naam Quartz, is echter vooral bedoeld om bedrijven over de streep te helpen die moeten kiezen tussen CE (Microsoft), Palm (Palm Computing) of het Symbian-besturingssysteem Epoc. Volgens analist Joe Oliver van Lehman Brothers in Londen kan Epoc worden voor draadloze communicatie wat Windows is geworden voor desktopcomputers.
Het eerste prototype van Symbian betreft volgens opgave een 'communicator in de vorm van een pen'. Later volgen andere apparaatjes op basis van Epoc: een telefoon en een communicator met een toetsenbord. Symbian gaat ervan uit dat binnen drie jaar één miljard mensen draadloze communicatie-apparatuur zullen gebruiken. Daarvan zal 15 procent bestaan uit 'smartphones'. Deze kunnen zowel spraak- en dataverkeer verwerken als toegang geven tot Internet.
Voor Siemens is de stap van Symbian een extra aanmoediging om 'te kijken naar de mogelijkheden van Epoc', aldus Robert Hoog, directeur van de onderzoeks- en ontwikkelafdeling van Fujitsu Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.