CIA: Rusland en China bouwen cyber-wapens

Rusland en China ontwikkelen middelen om commerciële computernetwerken in de Verenigde Staten aan te vallen. Dit stelt de Amerikaanse CIA.

"We nemen met een groeiende frequentie doctrines en op maat gemaakte programma's waar voor offensieve 'cyber'-oorlogsvoering", aldus John Serabian van de inlichtingendienst woensdag voor het Amerikaanse congres.
Serabian citeerde beweringen van een Chinese generaal en een Russische hoge autoriteit om wat hij noemde 'het belang van de informatie-oorlog' te onderstrepen.
Andere landen noemde hij niet, maar hij zei wel: "Veel van de landen wiens programma's voor oorlogsvoering in de elektronische ruimte we volgen, zijn landen die beseffen dat ze een conventionele militaire confrontatie met de VS niet kunnen winnen." Serabian noemde het blokkeren van een aantal grote commerciële websites twee weken geleden, om aan te geven hoe bedreigend een aanval via het Internet kan zijn. "Wat de motivatie van de aanvallers ook was, ze hebben de dreiging uit het abstracte getrokken en reëel gemaakt."
De VS zelf zijn van plan om offensieve computersystemen in het oorlogsarsenaal te integreren. Daarvoor moeten nog wel de nodige juridische en politieke thema's worden geregeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable