Keylabs speelbal Novell en Microsoft

Na het aantreden van Eric Schmidt als directeur bij Novell leek de strijdbijl begraven. De lancering van Active Directory heeft de oorlog met Microsoft weer doen ontvlammen.

De twee partijen zwaaien allebei met een rapport van Keylabs om de superioriteit van het eigen product te onderstrepen. Beide benadrukken ten zeerste dat het hier gaat om een 'onafhankelijk testlab'.
Ophttp://www.keylabs.com/results/microsoft/ad valt te lezen dat de digitale wegwijzer van Big Green bij 96 verschillende beproevingen triomfeert boven NDS 8 van Novell. Opvallend is dat binnen een SMP-omgeving Gates's troetelkindje een betere schaalbaarheid heeft dan de Novell-evenknie. Ze komen als gelijkwaardig uit de bus als het gaat om het grote aantal objecten (10.000) waar de Ldap-doorvoer mee te maken krijgt. Commentaar van Microsoft: "Novell heeft ervoor gekozen slechts drie testen te onderstrepen en deze als basis te gebruiken voor zijn stelling dat NDS eDirectory sneller en betrouwbaarder is dan Active Directory. Het is jammer dat Novell slechts een klein aantal scenario's bestrijkt, terwijl gegevens van hetzelfde onafhankelijke testlab duidelijk maken dat bij een breder opgezet scenarioschema (96 in totaal) Active Directory elke keer beter presteert dan NDS."
Wie wil lezen hoe Novell tot zijn claim komt dat NDS 8 zoveel beter is dan het Seattle-product kan terecht ophttp://www.keylabs.com/results/novell/nds/index.htm. Honderden malen sneller en betrouwbaarder schijnt NDS te zijn als de 'echte wereld' wordt gesimuleerd.
Hoe het ook zij, het grootste pluspunt van Novell is dat het niet is gebonden aan één platform, terwijl Active Directory toch echt een Windows 2000-omgeving nodig heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.