Motorola: speciale portals Wap-telefoons

Wie een Wap-telefoon aanschaft van Motorola koopt meteen toegang een bepaalde Wap-portal. De keuze voor een telefoon hangt volgens Motorola samen met een zekere informatiebehoefte. Zo bleek op de Cebit in Hannover tijdens de presentatie van zes nieuwe mobiele telefoons door Motorola.

De onderneming ontwikkelt drie websites die een koppeling hebben naar elk van zijn belangrijkste telefoontypes: de Talkabout, Timeport en de V-serie. Er zijn al contracten getekend met negentien partijen om gegevens te verzamelen die op de Wap-portal moeten komen te staan. Onder hen Amazon.com, Digital Bridges en Sports.com. De soort informatie die de telefoongebruiker krijgt, hangt af van het type telefoon. Motorola schat in dat bijvoorbeeld een zakelijk gebruiker een andere telefoon koopt dan iemand die particuliere gesprekken draadloos pleegt. De eerste website, Mytimeport.com, gaat gegevens over de gebruiker opslaan en handelt diens e-mail af, en biedt de hoofdlijnen van het wereldnieuws en aandeleninformatie voor de zakelijke gebruiker.
Oracle ziet niets in die marktversnippering en heeft juist onlangs aangekondigd met één portal te komen waar alle nieuws voor verschillende doelgroepen wordt verzameld.
Ander Cebit-nieuwtje van Motorala is de Timeport P73891, een mobiele telefoon die de drie verschillende communicatieprotocollen GSM, GPRS en Wap in zich verenigt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable