Citrix is geheime wapen van Symbian

Symbian (joint venture van Psion, Nokia, Ericsson, Motorola en Matshushita) verhevigt de aanval op Microsoft CE. Beide bieden een besturingssysteem voor handpalmcomputers, intelligente telefoons en pda's.

Om Microsoft wind uit de zeilen te nemen, heeft Symbian een contract gesloten met Citrix, de maker van Metaframe die Windows-applicaties onafhankelijk van het platform laat draaien.
De Independant Computing Architecture (ICA) van Citrix maakt dat apparaatjes die het Epoc-besturingssysteem in het hart dragen, toch naadloos overweg kunnen met Windows-applicaties. Gebruikers moeten dan wel ergens een Metaframe-server hebben draaien. Mocht dat niet het geval zijn, dan zorgt de Nfuse application portal van Citrix ervoor dat gebruikers de toepassingen via een ASP kunnen huren.
Citrix heeft het vorig jaar overigens uitstekend gedaan. De omzet is 62 procent gestegen tot 403,3 miljoen dollar en de winst steeg met 63,9 procent tot 130,3 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable