Snellere schijven voor elektronische handel

Seagate gaat harde schijven maken die veel sneller hun geheimen prijsgeven dan de huidige. Ze zijn, zo licht het bedrijf op de Cebit toe, vooral geschikt voor elektronische handel.

Adspirant kopers willen dan namelijk zo snel mogelijk informatie opvragen op een bepaalde website. De nieuwe Cheetah X15 draait met 15.000 omwentelingen per minuut de helft sneller dan de 18XL. Seagate wil met de nieuwe producten de dominante positie van IBM op deze markt aanvallen. Het zal nog wel tot na de zomer duren aleer de schijven zijn verwerkt in servers.
Voortaan is de prijs van een harde schijf niet meer afhankelijk van het aantal gigabytes die hij kan herbergen, maar van de snelheid waarmee de gegevens zijn te raadplegen.
Rudy Thibodeau van Seagate zei dat de huidige technologie tegen zijn grenzen aanloopt. "Om de toegang tot een harde schijf met één milliseconde te versnellen, moet je al naar 30.000 omwentelingen per minuut. De opbrengst wordt dus steeds minder, terwijl de inspanningen toenemen." Seagate kijkt nu naar bijvoorbeeld een technologie om parallelle toegang te verwezenlijken. Maar Thibodeau verwacht niet dat deze techniek in de nabije toekomst tot producten leidt, omdat zij nu wel de kosten, maar niet de prestaties opjaagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable