Cap Gemini neemt Ernst & Young over

De Franse automatiseerder Cap Gemini heeft 11,6 miljard euro neergeteld om het adviesbureau Ernst & Young in te lijven. In Nederland zal de fusie pas in komende jaren effect worden doorgevoerd.

Besprekingen over de samensmelting zijn in december vorig jaar begonnen, maar de partnerstructuur van Ernst & Young zorgde ervoor dat elke partner moest worden geraadpleegd alvorens tot een besluit te kunnen komen. Gisteren is in Amerika bekend gemaakt dat de twee ondernemingen overeenstemming hebben bereikt over de monsterfusie.
Drijfveren tot deze overname zijn de (mobiele) elektronische handel en de wens van overheden om De Grote Vijf te ontvlechten in boekhoud- en adviesfirma's. Het is niet wenselijk dat een accountancykantoor de boeken van een onderneming controleert en tegelijkertijd als ICT-adviseur bij dat bedrijf is betrokken.
Elektronische handel houdt in dat deelnemers over een wereldwijd netwerk moeten beschikken. Cap Gemini is sterk in Europa (met Frankrijk als kern) en Ernst & Young doet het vooral goed in de VS en Canada.
De samenwerking krijgt vooreerst zijn beslag in de VS, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Overige landen volgen in komende jaren. Aandeelhouders en partners moeten nog hun stem uitbrengen. Naar verwachting kunnen eind juni dit jaar alle benodigde handtekeningen worden gezet.
Vanaf de eerste dag zal de nieuwe onderneming met een gezamenlijke directie gaan werken. De ontslagen (400 banen) die Ernst & Young eerder deze maand aankondigde, gaan gewoon door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-29T00:00:00.000Z Redactie Computable