Investering Microsoft in Inprise was bekend

De investering van 25 miljoen dollar die Inprise/Borland in juni vorig jaar ontving van Microsoft is diezelfde maand al bekendgemaakt door die leverancier van ontwikkelhulpmiddelen. Dit in tegenstelling tot berichtgeving van vorige week.

Wel blijkt nu dat Microsoft middels die toenmalige investering een belang van 4 procent heeft in Linux-leverancier Corel, het bedrijf dat vorige maand Inprise/Borland overnam. Het vorige week gepubliceerde artikel vermeldde ten onrechte dat de oorspronkelijke aandelenkoop nu pas aan het licht is gekomen. Die investering viel samen met een schikking ter waarde van honderd miljoen dollar over het gebruik van Borland-patenten. Dit stelt marketingmanager Wim Hoek van Inprise/Borland Benelux.
Het nu overgenomen softwarebedrijf spreekt de interpretatie van analisten tegen dat de band met Microsoft kan leiden tot een toenadering tussen Corels Linux-variant en het Windows-platform van de minderheidsaandeelhouder. "Microsoft kan geen invloed uitoefenen op de strategie van het gecombineerde bedrijf door voorwaarden te stellen over het ondersteunen van zijn DNA-objecttechnologie en Windows-ontwikkelsoftware. Hoewel wij belang hechten aan het ondersteunen van open standaarden, waaronder die van Microsoft, staat de investering los van onze fusieplannen en de productstrategie die wij voor ogen hebben", aldus Hoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable