Detailhandel-giganten in e-commercie

Een paar dagen na de aankondiging van de Autoxchange van Ford, General Motors (GM) en Daimler Chrysler slaat Oracle een nieuwe slag. Nu zijn detailhandel-giganten Carrefour uit Frankrijk en Sears uit de Verenigde Staten de hoofdrolspelers in een nieuw gigantisch inkoop-netwerk, dat de naam Global Netxchange krijgt.

Binnen dertig dagen moet het nieuwe bedrijf, waarin Oracle een minderheidsbelang krijgt, startklaar zijn. Bij Global Netxchange gaat het om vijftigduizend aangesloten leveranciers, en een inkoopwaarde van tachtig miljard dollar per jaar. Evenals Autoxchange is dit handelssysteem bedoeld als een open marktplaats waar ook andere inkopers aan kunnen meedoen.
Carrefour is wereldwijd nummer twee in de detailhandel. Sears staat in de VS op de tweede plaats. Het wachten is nu op de plannen van concerns als Walmart, de grootste winkelier ter wereld, en het Duitse Metro, de tweede van Duitsland, en onder meer eigenaar van de Nederlandse Makro's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable