Netwerk-giganten alle op overnamepad

De makers van netwerkprocessoren en -software raken langzamerhand in handen van de grote spelers in de netwerkbranche. Motorola zorgde voor het jongste nieuws door tijdens de Cebit het bedrijf C-Port voor 430 miljoen dollar over te nemen.

Lucent nam eind januari al Agere over. Ook Cisco wil door verdere overnamen voorzien in zijn behoefte aan kennis op het gebied van herconfigureerbare netwerkchips. Intussen heeft Cisco Atlantech in Glasgow overgenomen.
Ralf Kothe van Cisco stelt dat de instelbare chips voor routers en switches een strategische waarde hebben voor zijn bedrijf. Daarmee valt de levenscyclus van een product aanzienlijk te verlengen. Bovendien maken ze een snellere aanpassing aan nieuwe ontwikkelingen gemakkelijker. Dan gaat het met name om multiprotocol en spraak-via-IP (Internet Protocol).
Atlantech, de 52ste overname van Cisco, kost 180 miljoen dollar. Het bedrijf is gespecialiseerd in samensmeltingen van data-, spraak- en video-netwerken. Met hulp van Atlantech kunnen beheerders beter hun netwerk monitoren. De 120 medewerkers blijven in Glasgow.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable