SCO hoopt op marktaandeel via asp-Tarantella

SCO sluit zich voor zijn Tarantella 'slanke client' software aan bij de trendy nieuwe licentie-structuren volgens het 'betaal naar gebruik'-model. Tarantella's nieuwe licentie-structuur is speciaal gericht op de groeiende asp-markt (application service provider). SCO hoopt langs deze weg de populariteit van Tarantella op te vijzelen.

Tarantella ASP Edition houdt bij hoe lang gebruikers online zijn bij de asp-dienst, en stuurt de aanbieder daarvan de rekening daarvoor. SCO moest wel overgaan naar dit nieuwe afreken-model om zichzelf te onderscheiden van de concurrentie, zo menen martkenners. Het bedrijf kan niet meer alleen leven van zijn zware Unix-besturingssysteem, dat onder druk staat door de opmars van Linux en het komende 64-bit Unix. Het heeft Tarantella gereanimeerd om een graantje mee te pikken van de asp-markt, maar concurreert daar met 'slanke client'-specialist Citrix, die deze nichemarkt domineert, en Microsofts Windows Terminal Server.
SCO claimt dat de kosten per gebruiker van Tarantella ASP Edition kunnen dalen tot één dollar. Een licentie voor 25 gebruikers kost vijfduizend dollar. Analisten zijn echter niet zonder meer overtuigd van het voordeel, omdat bij langer gebruik de kosten hoger kunnen uitvallen, en vooral omdat de kosten nu niet meer vaststaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable