Compaq stort zich op draadloos Internet

Compaq lanceert een systeem waarin hardware en software voor aanbieders van draadloze toepassingen zijn gebundeld. Het presenteerde zijn 'Mobile Internet Platform' deze week in New Orleans op de Ctia Wireless 2000 Show. Met dit systeem neemt Compaq het op tegen Sun Microsystems, die al een stevige positie in de service-aanbieder markt heeft.

Mobile Internet Platform combineert de Internet-software van Tantau met Compaqs eigen Nonstop Himalaya-server. Vanaf eind april is het systeem ook beschikbaar voor de Alpha Tru64 Unix server. De software vertaalt Internet-inhoud naar gegevens die via een mobiele telefoon of een pda (personal digital assistent) te laden en te bekijken zijn. Het systeem ondersteunt WAP 1.1, SMS en Http voor de integratie met applicaties op het thuisfront en gegevensbronnen. Naast WAP belooft Compaq op termijn ondersteuning van standaarden als Gprs, Bluetooth en Umts.
Sun is niet onder de indruk. "We hebben 70 procent van de service-aanbieder markt in handen", aldus een woordvoerder, "terwijl Compaq nog maar net komt kijken." Compaq claimt op zijn beurt dat zijn kracht van oudsher ligt in 'connecting', en dat het nieuwe systeem gewoon een uitbreiding daarvan is voor het draadloze Internet-tijdperk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable