IBM, Ariba en i2 samen in e-handel

IBM, Ariba en i2 Technologies gaan samenwerken om hun positie in de elektronische handel te versterken. Dit maakten de bedrijven gisteren bekend. Als onderdeel van de aangehaalde relaties neemt IBM een belang in zowel Ariba en i2.

Het laatste bedrijf is vooral actief in programmatuur voor beheer van de goederenketen, waaronder het pakket Tradematrix. Ariba levertprocurement-software. IBM zal in de samenwerking vooral zijn hardware, software en dienstverlening op het gebied van e-handel inbrengen.
"De markt voor e-handel groeit onstuimig", aldus William Etherington, senior vice-president van IBM. "De bedrijven die in de zakelijke markt leiden, zullen degene zijn die als eerste met goede oplossingen komen."
Ariba gaat verder samenwerken met Entrust Technologies bij de distributie van pki-producten (public key infrastucture). De twee bedrijven tekenden daartoe een overeenkomst. Hiermee komt de Entrust-technologie voor beveiliging in alle nieuwe Ariba-servers en -portalen.
Volgens Entrust zal deze stap het bedrijf in staat stellen zijn 'leidende positie' op de markt van veilige infrastructuur voor bedrijfscommunicatie te consolideren. Ook moet de distributie-overeenkomst de onderneming de wind in de rug geven bij het verwerven van een positie in de snel groeiende markt voor veilige servers voor e-handel. Entrust had volgens IDC in 1998 35 procent van de wereldmarkt voor pki-producten en -diensten in handen.
Entrust en Ariba werken al langer samen. Deze samenwerking zal nu veel nauwer worden. Alle Ariba-klanten zullen technologie van Entrust gebruiken, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Voor Ariba betekent de overeenkomst de zekerheid dat het de pki-infrastructuur van de marktleider in zijn producten kan verwerken. De eerste producten waarvoor dat op zal gaan, zijn de Orms-servers en -diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable