Business Objects koppelt BI aan WAP

Business Objects ( http://www.businessobjects.com), een Frans maar vanuit Silicon Valley opererend softwarehuis, kondigt technologie aan waarmee business intelligence ( BI) te koppelen is aan WAP-apparatuur ( Wireless Application Protocol).

Het bedrijf ziet WAP als de natuurlijke opvolger van 'broadcasting'-, 'paging'- of SMS-technieken. Deze voor communicatie in één richting bedoelde methodes kennen in combinatie met BI enkele belangrijke nadelen, die met gebruik van WAP te voorkomen zijn.
Twee problemen steken er wat Business Objects met name bovenuit. De eerste is dat 'broadcasting'-technieken uitgaan van een systeem waarbij de gebruiker zich abonneert op een bepaalde dienst. Omdat niet iedere situatie te voorzien is, zal ook niet altijd duidelijk zijn op welke dienst nu precies een abonnement genomen moet worden. Vervolgens moeten per abonnement grenswaarden ingesteld worden, zodat te regelen is dat een bericht wordt verstuurd wanneer in bijvoorbeeld een productie-omgeving een bepaald foutpercentage overschreden of een deadline gemist wordt. Het tweede probleem is dat de ontvanger van dit bericht pas maatregelen kan nemen nadat deze zelf een hulpmiddel heeft gevonden om contact met het bedrijf op te nemen.
Door koppeling van een BI-toepassing aan WAP ontstaat een zowel dynamischer als in twee richtingen functionerende communicatie-omgeving. In feite krijgt de gebruiker van een WAP-apparaat via draadloze communicatie directe toegang tot de toepassingen waarmee bedrijfsgegevens te ontsluiten zijn.
Om deze koppeling mogelijk te maken, heeft Business Objects een product aangekondigd waarmee de ontsluiting van datapakhuizen via WAP te regelen is. De gebruiker kan hierdoor met de microbrowser in de mobiele telefoon WML-pagina's oproepen die toegang verschaffen tot de BI-programmatuur van Business Objects. De programmatuur zet hierbij de WAP-commando's om in queries die op het datapakhuis zijn toe te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.