Xerox lanceert zware kleur-productieprinter

Xerox heeft tijdens de On Demand Show in New York en de Cebit in Hannover zijn eerste zware en geheel in full colour werkende productieprinters gelanceerd. Het gaat om de Docucolor 2060-systemen die bedoeld zijn voor printing on demand-toepassingen en gepersonificeerd printwerk.

De 4,5 meter lange Docucolor 2060, het eerste model in de Docucolor 2000-serie, is bedoeld voor printsnelheden die kunnen oplopen tot zestig pagina's A4 full colour per minuut. Deze snelheid is echter in belangrijke mate afhankelijk van de gebruikte papierkwaliteit. Hoe zwaarder het papier, hoe lager de snelheid. Bij papiersoorten van 280 gram is de snelheid gehalveerd. De resolutie van het printwerk bedraagt 600 bij 600 dots per inch. De printer kan maximaal papier op A3-formaat verwerken.
De full colour printsystemen vormen een langverwachte aanvulling op de al heel wat jaren gevoerde Docutech-serie van zwart/wit printsystemen. Tot nu toe voerde Xerox ook al printersystemen diefull colour konden werken. Deze werden echter ingekocht bij de firma Xeikon en onder de naam Docucolor 70 en 100 doorverkocht.
Xerox maakt bij de nieuwe serie gebruikt van een in eigen beheer ontwikkelde elektrofoto-techniek, Digital Blanket genaamd. Kenmerkend voor deze technologie is dat de pagina niet lijn voor lijn wordt opgebouwd, maar in één keer wordt afgedrukt.
De introductie van de Docucolor 2000-reeks is voor Xerox van groot belang. De markt voor in kleur uitgevoerd printwerk staat volgens diverse marktonderzoeken aan de vooravond van een ongekende groeispurt. Xerox-topman Rick Thoman toonde zich onlangs zeer optimistisch over de toekomst van het printen. Weliswaar nemen documenten steeds vaker een digitale vorm aan - het marktaandeel van papier in de totale documentenmarkt daalt de komende jaren langzaam maar zeker tot 40 procent in 2005, zo verwacht Xerox - maar in absolute aantallen is juist sprake van een sterke groei. Naar verwachting zal het totale marktvolume van geprinte pagina's in 2005 uitkomen op vier triljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable