Comparex stapt over van Hitachi naar EMC

Comparex verbreekt alle commerciële banden met Hitachi Data Systems (HDS). De importeur stapt volledig over op de producten van EMC.

Comparex bracht tot dusver onder meer in Nederland de HDS-opslagproducten op de markt. Ook in Duitsland, België, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Oost-Europa is het de exclusieve distributeur van de opslagproducten van dat concern. Wereldwijd is Comparex de grootste wederverkoper van HDS.
Volgens John Taffinder, algemeen manager van HDS Europa, waren de managers in zijn bedrijf verbaasd toen zij hoorden dat Comparex in zee gaat met EMC. Te meer omdat Comparex, een Zuid-Afrikaans bedrijf, de al 25 jaar durende relatie met HDS afgelopen januari nog formeel vernieuwd had.
HDS staat nu voor de taak om snel een groot nieuw distributienetwerk op te bouwen. In Duitsland zal de 5800-set op de markt worden gebracht door Raab Kärcher, zo is al overeengekomen. HDS zal er bovendien een eigen vestiging openen.
Simon Cattlin, marketing-directeur van EMC in Europa, nam de gelegenheid te baat een flinke kat uit te delen naar Hewlett-Packard, dat vorig jaar de verkoop van de Symmetrix van EMC staakte ten gunste van de HDS 7700. "Dit is een motie van wantrouwen tegen de architectuur waarnaar ze een jaar eerder overstapten." HP sloot afgelopen voorjaar een oem- (original equipment manufacturer) en technologie-overeenkomst met HDS voor opslagsystemen en software. Daarmee blies het de relatie op die het al langere tijd met EMC had.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable